JOIN OUR FORUMS
- 1
- 0

Ambalajlı Sular
<strong>Ambalajlı sular</strong>; Doğal kaynak suları, doğal mineralli sular ve içme suları olarak isimlendirilmektedir. Doğal Kaynak sularında ozonlama, doğal mineralli sularda ozonlama ve florürün uzaklaştırılması için aktif alüminyum kullanımı dışında dezenfeksiyon vb. herhangi bir işlem uygulanamamaktadır. İçme sularına ise dezenfeksiyon vb. uygulamalar dahil her türlü işlem uygulanabilmektedir.
- 0
- 0

Atık Su
<strong>Atık</strong> kullanılma süresi geçen ve yaşadığımız çevreden uzaklaştırılması gereken maddeleri atık olarak tarif edebiliriz. Bizim için gereksinim olmaktan çıkıp sağlığımız için tehdit olan maddelerdir. Atık su sorunu dediğimizde aklımıza; endüstriyel atıklar, evsel atıklar, lağım suları, süzüntü suları ve yağmur suları olarak gelmektedir. Atık su arıtımı insan sağlığını korumak ve çevreye verilen zararı engellemek açısından önemlidir. <strong>Atık su</strong> arıtma yöntem ve teknikleri başlıca; Fiziksel (mekanik) arıtma, kimyasal arıtma, biyolojik arıtma ve ileri arıtma sistemleridir. Bu sistemlerin farklı uygulamaları vardır.
- 4
- 0

Dezenfeksiyon
<strong>Dezenfeksiyon</strong>, Temizlik aşamasından sonra ortamdaki ürüne kontaminasyon kaynağı olabilecek mikroorganizmaların tümünün öldürülmesi ya da zararlı etkenin hastalık yapmayacak en düşük düzeye indirilmesidir. Dezenfeksiyon, hastalık yapan ya da gıdalara ve diğer maddelere zarar vererek bozulmalarına neden olan mikroorganizmaların, kimyasal ve fiziksel yöntem ve maddeler kullanılarak yok edilmesi veya üremelerinin sınırlandırılması işlemidir. Dezenfeksiyon, cansız maddeler üzerinde bulunan patojen mikroorganizmaların yok edilmesi işlemidir. Bu işlem, bakteri sporlarına etkisizdir. Dezenfeksiyon için fiziksel veya kimyasal yöntemler kullanılır. Dezenfeksiyon işleminin başarılı olup olmamasında çok sayıda faktör rol oynar;maddenin işlem öncesinde temizlenmesi, mikrobiyel kontaminasyonun türü ve miktarı, sıcaklık, pH, dezenfeksiyon için kullanılan kimyasalın konsantrasyonu ve işlemin süresi gibi.
- 20
- 0

Klorlama
<strong>Klorlama,</strong> suyu dezenfekte edebilmek için kullanılabilecek birçok yöntemden biridir. İçme suyunun sağlanacağı kaynağın oksidasyonu ve dezenfeksiyonu için birbirinden farklı klor veya klor içeren maddelerin kullanıldığı kimyasal dezenfeksiyon yöntemidir. Klorlama işlemi sudaki tat ve renk üzerinde etkili olan bakteri ve virüsleri ortadan kaldırır. Bu sebeple de koku, tat ve kimyasal anlamda kontrol sağlar.