Suyun tadı estetik parametrelerden birisi olarak kabul edilmekle birlikte içeceğimiz suyu seçmekteki en önemli kriterlerden birisidir. Genelde bir çok insan lokanta seçim kriteri olarak kullansa da tat duyumuzun vücudumuza ağız yoluyla girecek zararlı maddeleri engelleme adına çok önemli bir görevi vardır. Adeta güvenlik görevlisi olarak algılanabilecek bu duyumuzu içme suyumuzun güvenliğini ve kalitesini devam ettirme konusunda kullanabiliriz, kullanmalıyız.
H2O; mineral, organik veya inorganik madde, mikroorganizma içermeyen bir sıvıdır, çözücüdür, akışkandır ama canlılar için bir içecek demek oldukça zordur (işte bu nedenle ters ozmoz (reverse osmosis) tekniği ile çalışan su arıtma cihazlarından uzak durunuz). Oysa su tamamen dinamik, değişken ve canlı bir yaşam ortamıdır ve her canlı için vazgeçilmez ve eşsiz bir içecektir. Sayısız mineral, organik/inorganik madde için taşıyıcı ortam olan ve binlerce mini canlı için yaşam ortamı olarak iş gören suyun içerisinde tat verici maddelerin de olması kaçınılmazdır; bu nedenle suyun tadı üzerine konuşurken amacımız suda, insan sağlığı açısından uygun olmayacak şartlardan kaynaklanan tat değişikliğini tespit edebilmektir.