Kaynama noktası (boiling point)

Forumlar Su Sözlüğü Kaynama noktası (boiling point)

  • Gönderi
    suhijyeni
    Anahtar yönetici
    Kaynama noktası (boiling point) – Bir sıvının doymuş buhar basıncının sıvı üzerindeki dış basınçla dengede olduğu sıcaklıktır. Bu nedenle sıvının kaynama noktası dış basınca göre değişiklik gösterir. Diğer bir deyişle, yüksek seviyelere çıkıldıkça basınç azalacağından suyun kaynaması için gerekli olan sıcaklık da azalacaktır. Her 300 m.de kaynama noktası sıcaklığı 1.8 ° F azalır. Standart atmosferde yani 760 mm. civa seviyesinde normal kaynama noktası 100 ° C’dir.
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.